Nya elbussframgångar för Svenska Neoplan AB

Svenska Neoplans framgångar på den svenska marknaden fortsätter, denna gång med 18-meters elbussar till Keolis.

Keolis Sverige har beställt 75st MAN Lion’s City18C. Bussarna är utrustade med 8 batteripack på totalt 640kWh, samt dubbla elmotorer och fyrhjulsdrift.

Fyrhjulsdriften ökar inte bara framkomligheten på vintern och ger en jämn acceleration vid full belastning, den ger också en ökad bromsregenerering vilket ger mer energi och längre räckvidd. Fordonen är utrustade med en mängd tillval för att tillfredsställa den moderna kollektivtrafiksresenären.

Leveransen är planerad från Q2 till Q4 2022, och då skall 60st till Göteborg och resterande till Stockholm. Keolis har också lagt en option på ytterligare 75 bussar för leverans under 2022 och 2023.

Vi är mycket stolta att få utveckla vårt partnerskap med Keolis och kunna leverera kompletta dynamiska lösningar som tillsammans med serviceavtal optimerar driften och effektiviteten under fordonens hela livslängd, säger Jonas Helsner, Key Account Manager på Neoplan.

Vi uppskattar de tekniska innovationerna som MAN har integrerat i bussen och med den långa erfarenhet vi har av samarbetet med Svenska Neoplan så känner vi oss extremt trygga i vårt val av fordonsleverantör, säger Karl Orton Fleet director Keolis

Göteborg, 3 September, 2021

För mer information, kontakta:

Karl Orton, Fleet Director Keolis, tel +46 8 519 020 52

Jonas Helsner, Key Account Manager Svenska Neoplan, tel +46 31 705 06 65