Den femte generationen av NEOPLAN Skyliner visades på IAA i Hannover hösten 2014 och har nu satts i produktion. Skylinern är vårt flaggskepp och är marknadens mest exklusiva dubbeldäckare och en måttstock för hela branschen.

Den extravaganta och prisbelönta ”Sharp-cut” designen gör bussen till ett blickfång och hjälper till att spara bränsle eftersom luftmotståndet är lägst i klassen.

Ett utmärkande drag på Skylinern är de vinklade ”SkyLights”-fönstren ovanför de vanliga sidorutorna som skapar en känsla av rymd och en fantastisk utsikt. Du väljer själv om du vill ha tre eller fem stycken stora takluckor av glas.

Den nya Skylinern rymmer mer än föregångaren, sittplatsantalet är större (max 83 sittplatser) och bagageutrymmet är betydligt rymligare än i den förra modellen.

Skyliner kan konfigureras med en bred  bakdörr (1,1 m) med rullstolsramp och kan konfigureras för att ta en eller två rullstolar.

Skylinern är 14 m lång och finns bara med vår starkaste motor på 371 kW / 505 hk i kombination med 12-stegs TipMatic.

Det är också den första dubbeldäckaren med CDS, elektroniskt styrda stötdämpare som minskar krängningen vid kurvtagning.

Klimatanläggningen har en kyleffekt på 56 kW och är av 2-zons typ, klimatet på under- och övervåningen kan styras oberoende av varandra.

Förutom alla vanliga säkerhetssystem som ABS, ESP & EBS samt EBA (Emergency Brake Assistance) & LGS (Lane Guard System) är även däcktrycksövervakning (TPM – Tyre Pressure Managemant) standard.

Den adaptiva farthållaren har ett GPS-stöd som heter MAN Efficient Cruise som hjälper till att sänka förbruknignen vid körning genom kuperade landskap.

En ytterligare säkerhetsdetalj är Xenonstrålkastare med separat kurvljus och LED-varselljus.

Ståhöjden på nedervåningen är 1.81 m och på övervåningen 1.68 m.

 

 

 

Kontakta säljare

Fredrik Karlsson

Säljare

Motala

+46 141 23 36 20

Marcus Eriksson

Säljare

Stockholm

+46 70 770 58 30

Mikael Nilsson

Säljare

Helsingborg, Malmö,

+46 42 545 76

Specifikationer

Neoplan Skyliner finns i ett utförande (P06):

LxBxH: 13,99×2,55×4,0 m, som rymmer upp till 83 stolar och med mellan 9 och 11 m³ bagage. Tankvolym 720 Liter +35L AdBlue. Totalvikten är max 25.800kg. Se även PDF till höger.