MAN eTGE - eldrivna transporter

MAN eTGE är det flexibla transportfordonet med eldrift. Motorn är effektiv och ger bra driftsekonomi, samtidigt som du kan känna dig tillfreds med att du gör miljön en tjänst samtidigt som du arbetar.

Tror du den är dyr? Tänk tvärtom!

Att köra en MAN eTGE är en väldigt bra affär, både ekonomiskt och miljömässigt. Vid en körtid på fyra år är kostnaderna desamma jämfört med motsvarande diesel. På lång sikt kan MAN eTGE även vara ett prisvärt alternativ – tack vare statliga subventioner, skatteförmåner och lägre energikostnader.

Upp till 130 kilometers räckvidd

MAN eTGE kan uppnå en realistisk räckvidd på 120 till 130 km (110 till 115 km enligt WLTP) beroende på körsätt, sträckans topografi och extraförbrukare. Tack vare extra tyst gång och fri körning vid tillfartsbegränsningar kan du transportera och leverera dygnet runt – miljövänligt, tyst och kostnadseffektivt.

Forma din eTGE efter dina behov

Precis som våra andra TGE-varianter går MAN eTGE att anpassa med olika påbyggnader och överbyggnader så att den fyller just de funktioner du önskar. Gör den till en skåpbil, en kombi, med ett fast flak eller kanske med ett tippflak – MAN eTGE är lika mångsidig som dess användningsmöjligheter.

 

Kontakta säljare

Region Norr

Michael Kahl

Säljare VAN / TGE

Stockholm

+46 72 983 71 00

Fredrik Wihlborg

Key Account VAN

Stockholm

+46 70 533 59 37

Region Sverige

Fredrik Paulsson

Säljare

Malmö

+46 40 641 50 55

Michael Kahl

Säljare VAN / TGE

Stockholm

+46 72 983 71 00

Fredrik Wihlborg

Key Account VAN

Stockholm

+46 70 533 59 37

Kenneth Liljeson

Commercial Manager Truck & Van

Göteborg

+46 70 359 00 65

Mikael Kjellman

Teknisk innesäljare/Kordinator

Göteborg

+46 31 352 84 36

Region Syd

Fredrik Paulsson

Säljare

Malmö

+46 40 641 50 55

Kenneth Liljeson

Commercial Manager Truck & Van

Göteborg

+46 70 359 00 65

Mikael Kjellman

Teknisk innesäljare/Kordinator

Göteborg

+46 31 352 84 36

Många påbyggnadsmöjligheter

MAN eTGE visar sina styrkor på korta sträckor i stadstrafik och imponerar med många påbyggnadsmöjligheter för att möta i princip alla krav.

Spier skåppåbyggnad

 • Lastutrymme upp till 13,5 kbm
 • Dubbeldörrar och utdragbar möbeltrappa för bekväm i- och urlastning
 • Mått: 3 200 x 2 060 x 2 000 mm
 • Påbyggnadshöjd upp till 2 200 mm
 • Last upp till 750 kg
 • Bakgavelhiss erbjuds som tillval
 • Tillåten totalvikt upp till 3,5 ton

Schoon flakpåbyggnad

 • Lätt plattform av aluminium
 • Surrningsöglor för enkel lastsäkring
 • Mått: 3 255 x 2 040 x 300 mm
 • Last upp till 820 kg
 • Tillåten totalvikt upp till 3,5 ton

Schoon tippflakspåbyggnad

 • Lätt tippflak av aluminium
 • Surrningsöglor för enkel lastsäkring
 • Mått: 3 255 x 2 040 x 300 mm
 • Last upp till 750 kg
 • Tillåten totalvikt upp till 3,5 ton

Kombi som elshuttle

 • Upp till 8+1 sittplatser
 • Enkelsäten med trepunktsbälten
 • Sätesvärme för alla passagerare
 • Skensystem för snabb och enkel montering och demontering av säten
 • Omfattande säkerhetsutrustning
 • Tillåten totalvikt upp till 3,5 ton

Förstklassig överblick

Genomtänkt inredning

Interiören i MAN eTGE är lika klokt genomtänkt som bilens drivning. Förarplatsen är en modern och förstklassig arbetsplats med förarkomfortsäte och enhetligt ergonomiskt utformade reglage och indikatorer. På den centrala färgdisplayen har föraren alltid full koll på all viktig fordonsdata. Multimediasystemet i MAN eTGE kan styras bekvämt via röstkommando.

Utsläppsfri elmotor

Inbyggd generator skapar ström

eTGE-motorn är en mästare på effektivitet. Den helelektriska drivningen ger en effekt på 100 kW (136 hk) med ett vridmoment på 290 Nm. Man eTGE accelererar steglöst upp till maxhastigheten på 90 km/h. Bromsåtervinningen fungerar som en generator där rörelseenergin under körningen omvandlas till elström som laddar fordonsbatteriet.

Fungerar med olika laddningssystem

Snabbladdning på 45 minuter

Du kan fylla din MAN eTGE med energi i princip överallt; i en MAN AC-Wallbox, genom ett kort stopp i ett DC-snabbladdningsaggregat eller helt enkelt genom anslutning i närmaste 230V-uttag. Via 7,2 kW-anslutningen i MAN AC-Wallbox laddar du batteriet fullt på mindre än 5½ timmar. Med CCS-kombinationsuttaget på 40kW når du 80% laddning redan efter 45 minuter.

Kraftfullt litiumjon-batteri

Kör 110-115 km på en laddning

Det högeffektiva litiumjon-batteriet har en effekt på 36 kWh och ger din eTGE den energi som krävs för 110-115 km (enligt WLTP) utsläppsfri körning. MAN lämnar en garanti på hela 8 år / 160 000 km (vad som inträffar först) på batteriets funktionsduglighet. Batteriet är monterat under lastutrymmet, vilket sparar plats, ger en låg tyngdpunkt och skapar en optimal viktfördelning.

Räckvidd

Från hantverksföretaget till kunden och tillbaka, eller på leveranstur genom staden. Transportfordon som kör i innerstaden kör oftast inte så långt under en dag. Och det är exakt för de uppdragen som vår MAN eTGE fungerar som allra bäst.

Enligt många studier är en genomsnittlig daglig körsträcka 60–80 km, något som MAN eTGE i allmänhet klarar utan problem. Enligt WLTP har MAN eTGE en räckvidd på 110 – 115 km. Värdet ligger till grund för en körcykel med övervägande hög hastighet. Beroende på flera faktorer, som exempelvis sträckans topografi eller användning av extraförbrukare, kan räckvidden även stiga.

Kriterier för räckvidd

Uppvärmning och luftkonditionering

Eldrift alstrar avsevärt mindre spillvärme än en förbränningsmotor. MAN eTGE utnyttjar för detta ett högeffektivt och rent elektriskt värme- och kylsystem. Särskilt vid låga minustemperaturer kan uppvärmningens strömförbrukning avsevärt reducera räckvidden för era elfordon. Genom riktad förvärmning av din eTGE under laddningstiden kan du motverka detta effektivt.

Extraförbrukare

Även fordonsbelysning, multimediasystem, USB-anslutningar och assistanssystem kräver ström

från batteriet. I MAN eTGE är därför alla extraförbrukare utformade för en maximal energieffektivitet. En påtaglig inverkan på räckvidden har de därför bara när de används omfattande under längre stopp. eTGE har dock ett sparläge som sänker strömförbrukningen hos extraförbrukare.

Trafik- och körcykler

Den faktiska genomsnittshastigheten vid typisk stadstrafik ligger på 14–18 km/h. Och hastighetsgränserna på de flesta vägarna ligger på 50 – 60 km/h. Elektriska drivkoncept arbetar särskilt energibesparande vid dessa hastighetsintervall. I stop-and-go-trafik levererar MAN eTGE tack vare rekuperation elektrisk energi tillbaka till batteriet under varje kraftfas.

Topografi och last

Lastens vikt och körsträckans topografiska profil påverkar inte räckvidden i någon större utsträckning. Men uppvärmning och höga hastigheter påverkar desto mer. Trots det är en detaljerad analys av ruttnätet och lastbehoven viktig. Den ger viktig information för optimering av rutter och fordonscykler.

Laddningsmöjligheter

Med MAN eTGE sitter du inte fast i ett visst laddningssystem. Bilen fungerar med en rad olika laddningssystem, vilket betyder att du kan fylla den med energi i princip överallt.

MAN AC-Wallbox

Ready to go! Den ideala laddningspunkten för er eTGE är en MAN AC-Wallbox. Den kan installeras hos er på jobbet eller hemma och sörjer över natt för att ert eldrivna transportfordon är laddad och redo för en ny arbetsdag. På den kompakta laddningsenheten med en anslutningseffekt på 7,2 kW tar det mindre än fem och en halv timme att ladda upp batteriet i eTGE helt. Din säljare berättar gärna mer om vilka laddningsmöjligheter som finns. Du måste anlita en certifierad elinstallatör för installationen av en MAN AC-Wallbox.

Likströmsladdning

Full flexibilitet vid ”strömtankning”. Behöver du köra lite längre än vanligt med ditt eldrivna transportfordon idag? Inga problem. CCS-laddningsuttaget, som finns som standard, gör det enkelt att fylla på med ny energi.

Snabb DC-laddning i en CCS DC-laddningsstation med 40 kW: Redan efter 45 minuter är batteriet i MAN eTGE laddat till 80 % igen.

Och förresten: eTGE är som standard utrustad med ett navigeringssystem som visar laddningsmöjligheter i närheten. Observera att du beroende på laddningsaggregatets operatör behöver ett särskilt laddkort eller en app.

Växelströmsladdning

Förbli e-mobil. Överallt. Även om ingen laddningsstation är tillgänglig! Tack vare laddningsenheten till vår MAN eTGE kan du även använda ett vanligt 230 V-uttag – till exempel på byggarbetsplatsen eller hemma i garaget. För att ladda upp batteriet helt med normal ström rekommenderar vi att batteriet laddas över natt.

Rekuperation

Har du hört ordet "rekuperation" förut? Det betyder att vinna tillbaka något, alltså återvinning. När vi använder ordet syftar vi specifikt på vår smarta bromsåtervinning. Men hur fungerar den?

Så här enkelt kan man förklara hur din MAN eTGE:s rekuperation fungerar: Varje motorbromsning ger ny ström, vilket ökar räckvidden. Tack vare den här bromsåtervinningen går alltså rörelseenergin i din eTGE inte förlorad. Den förs istället tillbaka till batteriet.

När diskuteras bromsåtervinning?

Begreppet bromsåtervinning används framför allt vid alternativa drivsystem. Elfordon omvandlar rörelseenergi till elektrisk energi igen.

Till skillnad från en konventionell dieselmotor, där största delen av den kinetiska bromsenergin inte utnyttjas utan släpps ut som värme, kan den i ett elfordon utnyttjas för att förlänga räckvidden.

MAN eTGE har ett enskilt återvinningssteg vid motorbromsning av fordonet. Om föraren alltså tar foten från gasen, och fordonet rullar, används elmotorn som generator. Via drivlinan överför hjulen rörelseenergin till elmotorn, där den fungerar ungefär som en cykeldynamo: Bilen bromsas och den återvunna energin lagras i högspänningsbatteriet. När man startar eller accelererar igen kan energin användas av elfordonet igen.

Lastutrymme

MAN eTGE gör inget avkall på lastkapaciteten. Den låga placeringen av batteriet påverkar lastutrymmet minimalt och möjligheten till påbyggnader och överbyggnader gör den flexibel för de flesta ändamål.

eTGE erbjuder gott om utrymme för lådor, hyllor och utrustning. Med upp till 10,7 m³ har den en lika stor transportkapacitet som en MAN TGE standardskåpbil med bakhjulsdrift och högtak.

Men framför allt stöttar vår eTGE er optimalt vid de dagliga transporterna: Interiören i denna eldrivna transportbil är så variabel att man kan välja mellan en rad olika utformningar – från trä- och universalgolv via surrningsskenor och paneler för golv, sidoväggar, skiljevägg och tak till skräddarsydd montering av hyllsystem.

eTGE finns även med en ljus LED-belysning i lastrummet – som standard.

Användningsområden

MAN eTGE är en pålitlig partner i stadstrafiken och passar perfekt inom kurir- och logistikbranschen, hantverk och tjänsteverksamhet.

Med MAN eTGE blir transporter och leveranser emissionsfria, skonsamma och kostnadseffektiva. Den helelektriska motorn sörjer nämligen för en skonsam, energieffektiv och mycket tyst drift. Vid varje körning, dag som natt, vare sig det är i centrum eller på landsväg.

Framför allt vid körningar med många stopp eller i tät innerstadstrafik visar MAN eTGE med en kraftfull och robust elmotor vad den går för när det gäller ekonomi och hjälper er att köra in de största besparingarna. För där ett dieselfordon i stop-and-go-trafik ger hög bränsleförbrukning och innebär ett stort slitage på motor, växellåda och bromsar, visar MAN eTGE sina styrkor fullt ut: Vid varje rullningsfas vinner man tack vare bromsåtervinning ny elektrisk energi som tillförs högspänningsbatteriet.

Leveranslogistik

Korta sträckor och frekventa mellanstopp är vardag i transportbranschen. Just då är MAN eTGE i toppform: I distributionstrafiken i innerstaden erbjuder dess elmotor utmärkt energieffektivitet och ekonomi. Och du gagnas av hög nyttolast vid en laddningsvolym på 10,7 m³, drift dygnet runt tack vare tyst drift och fri körning vid tillfartsbegränsningar.

Hantverk

Företag som tillryggalägger upp till 80 km med ett transportfordon kan njuta i fulla drag av fördelarna med MAN eTGE. Efter utfört arbete kan elfordonet bekvämt laddas upp med ett vanligt uttag eller en MAN AC-Wallbox. Dessutom övertygar eTGE standardmässigt med massvis av säkerhetskomfort – från den uppvärmningsbara framrutan och backkameran till nödbroms- och sidoskyddsassistanssystemen.

Mobila verkstäder

Söker du efter en pålitlig partner för din vagnpark med mobila verkstäder?

Då har du gjort rätt val med MAN eTGE. Med förarassistentsystem och omfattande standardutrustning som t.ex. ett förarkomfortsäte tar den alltid era medarbetare säkert och bekvämt till arbetsplatsen. Den nästan ljudlösa driften möjliggör användning dygnet runt – och detta vid lågt slitage och låga driftkostnader. Helt bortsett från en positiv imagevinst för ditt företag!

Service och underhåll

eTGE är en äkta MAN. Så självklart erbjuder MAN service av lika hög kvalitet även när det gäller underhåll och reparation.

Vi har många serviceverkstäder runtom i landet. Så när du behöver service eller hjälp kan du lugnt lämna din bil till någon av våra mekaniker som du hittar i din närhet. De är speciellt MAN-utbildade och tar väl hand om din MAN eTGE.

För att du alltid ska förbli mobil även med ett eldrivet fordon erbjuder vi service- och underhållsavtal som är exakt anpassade till just dina mobilitetsbehov. Det enda vi inte kan göra för ditt eldrivna transportfordon är att byta motorolja. För din eTGE behöver ingen motorolja…

Många delar av en vanlig förbränningsmotor behövs inte längre, tack vare ett elfordons alternativa drivenhet. Till dessa hör t.ex. motorkomponenter som luft-, bränsle- och oljefilter, eller tändstift. Avgassystem, koppling, växellåda och många andra förbrukningsdelar behövs inte heller. Eftersom de asynkrona trefasmotorerna inte har några rotorer blir motorerna underhållsfria. Det innebär betydligt lägre underhållskostnader bara genom färre monterade komponenter.

Speciallösningar

 • MAN TGE – när standard inte är ett riktmärke
 • Många påbyggnadsmöjligheter, vi anpassar fordonet med kvalitet in i minsta detalj
 • Personlig rådgivning på högsta nivå för att skapa den perfekta fordonslösningen

Disclaimer: 

Vissa utrustningsnivåer som visas på dessa sidor kan vara tillval mot merpris. Alla utrustningsalternativ som visas är inom ramen för systemets gränser. Vissa specifikationer kan vara landsspecifika. Kontakta din säljare för exakt information.

Specifikationer

Se produktblad. Tveka inte att kontakta en säljare för mer information!

Storlek

 • Längd 5 986 mm
 • Bredd 2 427 mm
 • Höjd 2 590 mm

Lastutrymme (långt fordon)

 • Lastlängd golv 3 450 mm
 • Lastlängd nära tak 3 201 mm
 • Lastbredd golv 1 832 mm
 • Lastbredd mellan bakre hjulhus 1 380 mm

Motordata

 • Effekt 100 kW (136 hk)
 • Vridmoment 290 Nm
 • Växellåda 1-växlad automat
 • AC-laddning Upp till 7,2 kW
 • DC-laddning Upp till 40 kW

Räckvidd

 • Räckvidd (WLTP) 110-115 km
 • Max räckvidd (enligt NEDC) 173 km
 • Energiförbrukning 30,9-29,0 kWh / 100 km
 • Laddningstid, AC 5 tim 20 min (full laddning)
 • Laddningstid, DC 45 min (80% laddning)