Både sparsamt och kraftfullt

Målet med våra motorer för MAN TGX är självklart: högre prestanda vid lägre förbrukning. Med våra innovationer sparar du både vikt, bränsle och pengar.

Boka en provkörning redan idag!

Utmärkt ekonomi och effektivitet

Tre olika motorer med ett gemensamt mål: högre prestanda vid lägre förbrukning.

Den som vill ligga i täten behöver en tillförlitlig drivning. Och då kan du lita på MAN. I MAN TGX sörjer de kraftfulla och effektiva motorerna D15, D26 och D38 för högre nyttolast och sparar därmed ännu mer bränsle. Den automatiserade manuella växellådan MAN TipMatic 122) med lägre egenvikt samt dynamisk vridmomentanpassning och varvtalsreducering med MAN EfficientRoll säkerställer en än mer ekonomisk körning. Därmed sänks bränsleförbrukningen i fjärrtrafiken vid en något lägre genomsnittshastighet. På så sätt sparar MAN TGX tillsammans upp till 3,7 % mer bränsle med fler effektivitetsökande innovationer.

Längre, starkare, sparsammare.

Vid MAN D26 lyder devisen: ”Vi kan göra det bättre”. Den erbjuder en upp till 80 kg högre nyttolast, 10 hk, och ett högre vridmoment på +100 Nm för att föra din verksamhet framåt. Med den kompakta och smala MAN D15 kunde vikten, tillsammans med den optimerade axelväxeln, till och med minskas med upp till 300 kg. Mindre som förvandlas till mer för dig.

Lättare, intelligentare, effektivare.

Om mindre ska bli mer växlar vi helt enkelt ner en växel. T.ex. med vårt nya växlingssystem Man TipMatic 122). Den automatiserade manuella växellådan har tolv fram- och två backväxlar och erbjuder avsevärt mervärde jämfört med jämförbara växellådor med fler växlar: Lägre bränsleförbrukning och cirka 70 kg lägre egenvikt och därmed avsevärt högre nyttolast. Detta är viktiga skäl för oss att satsa på MAN TipMatic 122) för alla tunga trailerdragfordon i framtiden.