Kom fram säkert

Vårt digitala spegelkamerasystem DMS och vår fjärrtrafikassistent : Två av MAN TGX intelligenta hjälpredor för att bemästra även långa turer på ett säkert sätt.
Boka en provkörning redan idag!

Digital ytterbackspegel

MAN TGX är fulladdad med smarta lösningar för att göra din resa trygg, behaglig och säker. Spegelkamerasystemet DMS är ett sådant exempel.

Bästa sikt: MAN Optiview

Konventionella ytterbackspeglar räcker inte till för att hålla koll på trafiksituationen bakom fordonet: En lågt stående sol eller helljuset på fordonet bakom kan blända föraren. Vårt MAN OptiView garanterar å andra sidan alltid bästa möjliga sikt över allt som sker bakom och bredvid lastbilen. Eftersom spegelkamerasystemet filtrerar bort bländningseffekterna och anpassar automatiskt skärmen till omgivningsljuset.

Vår digitala ytterbackspegel har ännu fler fördelar: exempelvis vid rangering visar skärmarna utökade spegelvyer med zoomfaktor. Och eftersom de kompakta externa kamerorna gör spegelarmar och spegelytor överflödiga har föraren ett mycket större synfält till höger och vänster. För pauserna erbjuder MAN OptiView ett övervakningsläge, med vilket fordonets omgivning kan kontrolleras även när draperierna är stängda i förarhytten.

  • Förstorat synfält
    Bortfallet av ytterbackspeglarna förstorar det direkta synfältet. Dessutom minskas den döda vinkeln på förar- och passagerarsidan.
  • Anpassade vyer beroende på körsituation
    Vid kritiska körmanövrar får föraren en utmärkt överblick över trafiksituationen och andra trafikanter tack vare utökade visningsvyer.
  • Displaysystem i HD-kvalitet
    De båda högupplösta bildskärmarna i förarhytten anpassas automatiskt till omgivningsljuset så att kamerabilden alltid syns tydligt.