MAN TGE AMBULANS

Säkra fordon för pålitlig räddningspersonal

Räddningspersonal måste alltid vara tillgänglig och kunna nå vilken plats som helst, så snabbt som möjligt. Våra ambulanser och sjuktransportfordon baserade på MAN TGE som 3,5 eller 5,5 ton passar alltid perfekt för den här typen av situationer. Tack vare vårt nära samarbete med erfarna påbyggnadstillverkare har vi alla detaljer under kontroll och kan täcka hela utbudet av utrustningsalternativ.

Under utryckning eller vid sjuktransporter stöttas ni av våra assistanssystem som t ex backkamera och nödbromsassistent. Det ergonomiska luftfjädrande sätet ”ergoComfort” håller koncentrationen hög även under långa skift bakom ratten. Och för ännu högre säkerhet, även vid dåligt väder och besvärligt väglag, kan vi utrusta fordonet fordon med fyrhjulsdrift och en 8-växlad automatisk växellåda.

Påbyggnad och installation

Anpassa MAN TGE efter era behov

Både MAN TGE transportbil och MAN TGE med skåppåbyggnad är idealiska basfordon. De erbjuder en fordonsinredning som är optimalt anpassad till de installationer som krävs.

Blåljus som syns

Integrerad signalhantering

I en ambulans baserad på MAN TGE är signalhanteringen optimalt integrerad i fordonets styrenhet. Ljussignalerna har tydliga positioner på tak, i grill, på baklucka och på backspeglar

Skräddarsydda lösningar

Bårar, skåp och förvaringssystem

Tack vare ett nära samarbete med erfarna påbyggnadstillverkare täcker vi hela utbudet av utrustningsalternativ. Vi löser lösningar som passar för just ert anpassningsbehov.

Noggranna detaljer

Utrustning för alla insatser

Ambulansbilar baserade på MAN TGE är skräddarsydda in i minsta detalj till räddningstjänstens speciella krav. Till exempel hjälper den effektiva ljudisoleringen till att lugna patienten.

MAN TGE BRANDBIL

För räddningstjänst som behöver snabba utryckningar

MAN TGE är ett utmärkt fordon med bra prestanda, fin väghållning och många tillval för att ytterligare förstärka körförmågan. Men framförallt ger den stora variationen av olika påbyggnader och överbyggnader största flexibiltet när det gäller att anpassa fordonet efter just de situationer eller behov ni har i ert räddningsuppdrag.

Vårt koncept omfattar bland annat också ett smart påbyggnadskoncept som skapar gott om utrymme för utrustning, apparater och manskap. Vi ser också till att viktiga system som radiorapporteringssystem och signalbehandling integreras optimalt i din MAN TGE cockpit.

Med MAN TGE transportbil som bas går det därför att skapa det perfekta fordonet, oavsett om det handlar om mindre brandbilar, manskapstransportfordon, markfordon för fjäll- eller sjöräddning eller arbetsledarfordon.

 

Kompakt och effektiv

Mindre brandbil med kraftuttag

MAN TGE brandbil är en kompakt men stark fordonslösning. Med kraftuttag på motor- eller växellådssidan kan extraförbrukare på upp till 40 kW drivas vid mindre bärgnings- och röjningsarbete.

Säker på arbetsplatsen

Upp till 9 st flexibla sittplatser

Manskapsbilen som baseras på MAN TGE Kombi erbjuder upp till 9 sittplatser. Med Airline-skensystem kan du snabbt och enkelt montera och ta bort säten och på så vis anpassa storleken efter behov.

Ergonomisk arbetsmiljö

Genomtänkta lösningar för olika behov

Som insatsledarfordon erbjuder MAN TGE en ergonomisk och genomtänkt arbetsplats från förarsätet till radioutrymmet. På så sätt säkerställs alltid kommunikation via alla kanaler.

Genomtänkt inredning

Individuella inredningar från fabrik

Vi skräddarsyr ditt insatsfordon beroende på ditt teams uppgifter. Fordonet kan t ex förses med skiljevägg, sittgrupp med fällbart bord, hyllor, extra säkerhetskopplingar eller olika förvaringssystem.

Tillval som ger pålitligt stöd vid varje utryckning

Sidoskyddssystem

 • Tydliga ljudsignaler
 • Ger dig koll runt hela fordonet
 • Varnar vid kollisionsfara

Nödbromsassistent

 • Undvik kollisioner bakifrån
 • Hård inbromsning i nödfall
 • Tillgänglig som standard

Filhållningsassistent

 • Säker filhållning
 • Aktiv motstyrning
 • Varnar för fara

Utkörningsassistent

 • Aktiv hjälp som förhindrar olyckor
 • Har översikt när du lämnar p-plats
 • Ljudsignal och inbromsning

Underlätta utryckningen

Automatväxeln ökar körsäkerheten och förarens koncentration.

Automatväxel med stor precision

Den 8-växlade automatväxellådan säkerställer att föraren kan koncentrera sig helt på körningen och på den aktuella trafiksituationen. Automatväxeln växlar exakt och pålitligt i alla körsituationer. Den automatiska omvandlaren visar fördelen med sin design, särskilt när man startar eller accelererar igen och växlar snabbt mellan stopp och gas. En central funktion är nämligen momentomvandlaren som ökar vridmomentet och därmed också dragkraften avsevärt när du kör iväg.

Kontakta oss för mer information

Säljare transportbilar

Fredrik Paulsson

Säljare

Malmö

+46 40 641 50 55

Fredrik Wihlborg

Key Account VAN

Stockholm

+46 70 533 59 37

Michael Kahl

Säljare VAN / TGE

Stockholm

+46 72 983 71 00

Kenneth Liljeson

Commercial Manager Truck & Van

Göteborg

+46 70 359 00 65