Neoplan Skyliner vinner 2016 års International Bus Competition (IBC)

2016.08.18

I testet så ställdes Neoplan Skyliner mot VDL Futura och Van Hool Astromega. Efter en intensiv testvecka stod det klart att Neoplan Skyliner var den buss som kammat hem flest poäng. Bland de stora argumenten nämns de stora dörrarna och systemet med tre dubbelstolar monterade på skenor som möjliggör enkel ombyggnad till rullstolsplats.

Till komforten uppmärksammades skylightfönster med extra utsikt uppåt, samt det nästan genomgående glastaket på övervåningen (5-delat) som de största fördelarna vilket ger passageraren en känsla av att bussen är mycket större än konkurrenternas.

Säkerhetsmässigt övertygade Neoplan Skyliner med de elektroniskt styrda stötdämparna CDS (ComfortDriveSuspension) samt den topografibaserade farthållaren EfficientCruise och trötthetsvarnaren MAN Attention Guard.

Priset som delas ut på IAA mässan är en bekräftelse för en väl genomtänkt produkt och levererar kunderna det absolut bästa i klassen.

”Vi är stolta över detta pris och visar att de ständiga förbättringarna av produkten ger resultat” säger Rudi Kuchta, vice VD för MAN truck & Bus.


Neoplan Skyliner: framgångshistorien fortsätter

Sedan Neoplan Skyliner blev presenterad har den övertygat kunderna med en optimal kombination av effektivitet, miljövänlighet och exklusiv komfort.

Tack vare ”Sharp Cut” designen som är optimerad för mindre luftmotstånd har Neoplan Skyliner sänkt bränsleförbrukningen med ca 5%. Med det största bagagerummet i klassen på upp till 11 kubik sätter Neoplan Skyliner ribban högt mot konkurrenterna.